TJÄNSTER: 

Djupvågsbehandling/fasciabehandling, 30/60/90 min 

 

PRISER:

Djupvågsbehandling 

    30 min 600 kr

    60 min 1200 kr

    90 min 1600 kr

 Var 4:e behandling till halva priset -50%.

 Pensionär/studerande rabatt 20%.


BOKA BEHANDLING



ÖVRIGA TJÄNSTER: 

 Föreläsningar

 Företagsavtal

Företagsbesök/Friskvård för företag på arbetsplats

Hembesök

 

 

 

Prova fasciabehandling även

efter förlossning 

mag- och tarmbesvär (t ex trög mage, förstoppning)

 dålig blodcirkulation 

 störningar i ämnesomsättning

restless legs

svullnad (t ex efter operationer)

whiplash, tinnitus

käkproblematik

hälsporre

ryggskott

benhinneinflammation 

karpaltunnelsyndrom (CTS)


+  med mycket mer, 

behandlingen har nästan inga begränsningar



Kort om fascia:

 


Fascian binder samman alla kroppens celler, muskler, organ, ben, nerver och blodkärl. Hela kroppen fungerar som en enhet.  Fascia är rikt på receptorer - tio gånger fler receptorer än vad musklerna har.

I ett normalt hälsotillstånd är fascian avspänd, Den har förmågan att tänja ut sig och röra sig utan begränsningar. 

En av de vanligaste orsakerna till kroppens funktionsstörningar och smärttillstånd är att fascian belastas på grund av brist på rörelsekontroll och överbelastning.  

Vid skador och olika slags besvär i rörelseorgan blir det lätt begränsningar hos fascian och det utvecklas vidare till myofasciell smärta. Myofasciellt smärtsyndrom är väldigt ofta orsaken till rygg- och nackbesvär. Den är ofta förknippad med ömma och spända områden i kroppen. Den vanligaste källan till myofasciellt smärtsyndrom är asymmetri och obalans i kroppen, dålig hållning, repetitiv överansträngning (t ex ensidig arbetsställning) eller fysiskt passiv livsstil. Kroppens begränsningar och hälsotillstånd är kombination av flera faktorer (fysiska, psykiska och sociala).


Fascia och fysisk aktivitet

 


Robert Schleips (PhD) forskning har visat att fascian har stor betydelse för vår fysisk kapacitet och hälsa oavsett om man är idrottare på elitnivå eller motionär. 

Schleip har disputerat 2006 om "Active Fascial Contractility" där det visades att fascia har en förmåga till rörelse. Schleips forskning har visat att fascia innehåller myofibroblaster som utvecklas från fibroblaster till en blandning av fibroblast och muskelcell. Denna omvandling orsakas av mekanisk påverkan och myofibroblasternas aktivitet är oberoende av muskelns rörelse. Myofibroblasterna rör sig i fascian för att reparera skadad vävnad, omstrukturera och förstärka collagen vävnad. 

Mer om Robert Schleip:  http://de.fascial-fitness.com/en/

Fysisk aktivitet ökar antalet receptorer i vävnaden. Ett vältränat och välfungerande fascianät förbättrar vår förmåga att utveckla/producera kraft och koordinera rörelser. En rörelse som är fri från ansträngning med rätt frekvens och timing drar nytta av kraften i fascian. 

För att träna fascian är det viktigt att hitta rätt resonans i rörelser och använda så mycket som möjligt hela kroppen när man tränar och rör på sig. 

Tom Myers beskriver hur fascian integrerar kroppens muskler  i funktionella kedjor som går kors och tvärs över kroppen. En stelhet någonstans i fasciakedjan kan ge upphov till att rörelsen tas upp för mycket i någon annan del av kroppen med risk för skada i både den förkortade och förlängda vävnaden. Vi måste leta efter orsaken till problemet utefter hela fasciakedjan. Problemet sitter ofta någon annanstans än där själva smärtan sitter.

Mer om Tom Myers:  https://www.anatomytrains.com/about-us/certified-teachers/tom-myers/


Länkar:

https://www.atlasbalans.com/sv/

https://fasciaresearchsociety.org/

Tom Myers: Fascia 101